Een zorgeloos 2013 !

Written by Renée van Dijk. Posted in Nieuws

regenboogboomDe feestdagen zijn omringd met tradities. En hoewel ik een voorstander ben van verandering en vooruitgang hou ik wel al jaren vast aan mijn eigen traditie: een donatie aan een organisatie die klaar staat voor anderen.

Dit jaar mocht ik ervaren hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je je altijd prettig en veilig voelt. Waar je jezelf kunt zijn en alles van je af kunt leggen. Ik vond een prachtig huis en maakte daar mijn ‘thuis’ van.

De tweede helft van dit jaar heb ik een mooie opdracht mogen uitvoeren in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Mooi, omdat het me de ogen opende voor het begrip ‘zorg’. Om mij heen werd hard gewerkt aan het bieden van kwalitatief hoogwaardige ‘zorg’. In strategische keuzes, in beleidsvorming en nog veel harder in de uitvoering. Maar elke dag het ziekenhuis in lopen tussen patiënten en bezoekers drukt je met je neus op het feit dat ‘zorg’ ook nog een heel andere betekenis heeft; die van bezorgdheid. En zeker de gezichtjes van de kinderen die ik daar tegenkwam raakten me.

Wat je raakt blijft in je gedachten. En wat in je gedachten is, daar zie je steeds meer van om je heen. Dus ook op mijn favoriete social mediakanaal Twitter las ik ineens van alles over zorg. En ergens viel mijn oog op een dame in rood die meldde dat de vrijwilligers van stichting De Regenboogboom binnenkort weer in het Catharina zouden zijn. BAM!

Stichting de Regenboogboom helpt kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma en handicap ontdekken dat zij, op eigen kracht een innerlijk gevoel van veiligheid en vrijheid kunnen scheppen – op ieder moment dat zij daar zelf behoefte aan hebben. Hoe ze dat doen lees je op hun website.

Het geld dat ik had kunnen besteden aan het versturen van wenskaarten of het uitdelen van relatiegeschenken heb ik gedoneerd aan deze stichting.  Omdat ik weet hoe belangrijk het is om die plek te hebben waar je heen kunt gaan als het moeilijk is. Omdat ik het heel bijzonder vind hoe deze vrijwilligers met ‘zorg’ proberen ‘zorg’ weg te nemen.

Voor al mijn familie, vrienden en relaties wens ik dat 2013 een jaar wordt zonder zorgen!
Veel zon en hier en daar een regenboog misschien.

Liefs,
Renée

 

p.s. en laat ik nu vandaag ontdekken dat de oprichtster van deze stichting mijn voornaam deelt. #toevalbestaatniet

20121229

Deel dit artikel: