De naakte waarheid

Written by Renée van Dijk. Posted in Blog

keep calm and take off your coatEen paar weken geleden genoot ik op een mooie zomeravond in mijn achtertuin met een hapje en een drankje van het gezelschap van een aantal concullega’s die mij na aan het hart liggen. Ik ken ze nu een jaar of 8. Allemaal fijne meiden (je bent zo jong als je je voelt toch?) met ambitie, verantwoordelijkheidsgevoel en ieder hun eigen persoonlijkheid. We hebben veel overeenkomsten, maar zijn toch erg verschillend.

Daar op het terras kwam het gesprek op een onderwerp dat we vaker raken: de attitude waarmee wij in ons werk staan. We zijn helder over wat men van ons mag verwachten en werken het liefste met mensen die er net zo in staan. We houden allemaal van gelijkwaardigheid en zelfstandigheid maar zetten elk onze persoonlijkheid en eigen werkstijlen in om ons doel te bereiken.

Typeert dat een interimmer? Of is het gewoon een tijdsbeeld?

Jasjes
Dit voorjaar mocht ik meelopen met een dame die al jaren met veel plezier op dezelfde stoel zit, maar graag iets wilde veranderen aan haar effectiviteit. We spraken over de verschillende rollen die zij heeft ten opzichte van de mensen met wie ze samenwerkt. En we vergeleken dat met mij en mijn verschillende opdrachten. De conclusie was dat haar effectiviteit optimaal werd als ze haar eigen karakter toonde, maar wel af en toe een ander ‘jasje’ aan trok.

In de ene situatie was het goed als ze niet intervenieerde maar alleen het groepsproces observeerde en later feedback gaf. En in andere omstandigheden was het juist wenselijk dat ze zich meer als inhoudelijk adviseur presenteerde. Verschillende situaties vragen verschillende werkstijlen van haar. Maar haar eigen persoonlijkheid blijft overeind: haar rechtvaardigheidsgevoel, haar humor, haar levenslust en haar oprechte interesse in andere mensen. Want die verbindt haar met haar omgeving.

verschillende
Garderobe op maat

Als ik binnenkom voor een interim opdracht moet ik altijd even zoeken welke ‘jasjes’ bij de situatie passen. Na een paar dagen heb ik meestal wel een geschikte garderobe samengesteld. Maar daarbinnen blijf ik Renée. Het is slechts een jasje, het verandert niet wie ik ben.

Als het goed is laat ik mijn opdrachtgever in een kennismakingsgesprek dan ook vooral ‘Renée’ zien zodat we samen kunnen beoordelen of ik in het landschap pas. Als daar ruimte is voor mijn gedreven aanpak, liefde voor verandering, openhartigheid en hoge betrokkenheid dan wordt samenwerken effectief.

Durf je bloot te geven
Eind juni haalde ik met een andere dame herinneringen op bij een kop thee. We kregen ooit de opdracht samen vorm te geven aan haar jobdescription-naar-de-toekomst. Maar het inbrengen van kennis en ervaring was niet genoeg om resultaat te bereiken, het duurde even voordat we vooruit kwamen. Ik vroeg haar nu wat destijds voor haar het omslagpunt was geweest. En ze vertelde me dat dat een zeer persoonlijk gesprek was. Daar ontstond over en weer vertrouwen over intenties, ruimte voor twijfels en de finetuning van tempo. Mooie waardevolle feedback van een dame die nu prachtig floreert in haar nieuwe rol. Voor mij goed om te beseffen hoeveel effect het heeft als ik laat zien wie er onder die jasjes zit.

Effectief ben je volgens mij als je bijdraagt aan het gezamenlijke doel. Daar moet je dus iets voor toevoegen. Iets inbrengen. Onderdeel zijn van de groep mensen die ergens naar op weg is. Meer doen dan aan de kant springen om anderen niet in de weg te staan. En voor die verbinding met anderen is het nodig dat je weet wat je aan elkaar hebt. Wie je bent. Waar je voor staat. Waar je kracht zit. En je zwakte. En waar jij dus iets aanvult.

Aan de kapstok
Soms kom ik mensen tegen die eindeloos van jasjes wisselen om maar in elke situatie ‘passend’ te zijn. Die hun persoonlijkheid thuis aan de kapstok laten hangen en zich continu in iets anders verhullen. Altijd bezig om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Super flexibel. Ik zie ze zowel in vaste banen als in interim opdrachten. En ik ben er van overtuigd dat ze denken er goed aan te doen. Dat je persoonlijkheid privé is en niets op je werk te zoeken heeft. Dat begrijp ik wel. Toch zoek ik mijn eigen flexibiliteit liever in de jasjes die ik aantrek, maar breng mezelf wel mee naar elke opdracht.

de naakte waarheid - 3 blazers

Werk gaat allang niet meer over de inzet van menselijke capaciteit als productiefactor. We zijn geen resource die je kunt resetten of opnieuw programmeren. Houding en persoonlijke eigenschappen zijn veel bepalender voor het succes van het samenwerkingsproces. De juiste persoon op de juiste plaats geldt meer dan ooit. En daar een goede match in maken is een verantwoordelijkheid van beide kanten.

Heb je daar zelfvertrouwen voor nodig? Nee, veel essentiëler: zelfkennis. Weet wie je bent, maar weet ook wie je niet bent. Dat kan ook betekenen dat de plek waar je zit of die je wordt aangeboden níet (meer) bij jou past. Pijnlijk!

Ik tref wel eens een opdracht die gedurende de looptijd zodanig van richting verandert dat er een mismatch met ‘Renée’ ontstaat. Wie help ik dan door eindeloos kasten met nieuwe jasjes open te trekken? Dan ga ik liever met mijn opdrachtgever in gesprek over het vinden van iemand anders (lang leve mijn netwerk) die wel waarde toevoegt aan het gezamenlijk doel. Of mijn hypotheekverstrekker dat soort keuzes verstandig vindt weet ik niet. Maar ik ben er van overtuigd dat het beter is voor mij én voor het resultaat van mijn opdrachtgever.

Interimgedrag of tijdsbeeld?
Kun jij je voorstellen dat je ergens werkt waar je niet jezelf mee naar toe neemt? Waar je niet jezelf kan zijn? Ik niet. Hoe kan ik effectief met anderen samenwerken zónder iets van mezelf te laten zien? Het menselijke aspect van arbeid gaat toch juist over datgene wat we (nog) niet kunnen automatiseren? Daarmee is het voor mij dus een tijdsbeeld.

Helaas zijn de (geautomatiseerde) recruitment procedures er nog niet allemaal op ingericht. En toch is de vraag allang niet meer wat je kan, maar hoe je dingen doet. Het gaat niet meer om wat je kost, maar om wat je waard bent. En de waarheid is dat we niet meer onderling uitwisselbaar zijn.

uitwisselbaar
Wel fijn hoor. Want daarmee zijn mijn concurrenten van weleer nu collega’s met wie ik kan sparren, synergie opzoeken en met wie ik soms mijn opdrachtgevers toch verder kan helpen.

Thanks girls! Het is me een genoegen jullie te hebben leren kennen!

 

P.S. Wie ben jij eigenlijk? Bel me eens voor een afspraak op 06-50662753.

 

 

Deel dit artikel: 

Labels:, , , , , , , , ,