Over mij

Renée van Dijk - by Karin Mollemans 2014Renée. De wedergeborene. Een naam die liefdevol voor me uitgezocht is door mijn ouders, die na een dochter en een zoon nog dit ‘dessertkindje‘ kregen.

Opgroeiend tussen (bijna) volwassenen voelde ik me op jonge leeftijd al vaak verantwoordelijk en zocht de zelfstandigheid die daarbij hoorde. Daardoor koos ik uiteindelijk ook voor een praktische opleiding en kwam op mijn 19e in het bedrijfsleven terecht. Een betere school kon ik me niet wensen, want ik heb ongelooflijk veel geleerd van de mensen die ik daar ontmoette. En nog steeds.

In boektermen zie ik mezelf  als ‘round character‘. Met een blijvende behoefte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik probeer open te staan voor nieuwe indrukken, te luisteren naar of te lezen over nieuwe ideeën en daar altijd wat van mee te nemen op mijn pad.

Gesprekken met anderen over het leven, dromen of wensen zijn altijd mooi. En als ik kan help ik ze graag de drempels op de weg daarheen te verlagen. Door te luisteren en mee te denken. Daar haal ik plezier uit. Want die rol past echt bij mijn persoonlijkheid. De belangrijkste les in dit leven vind ik: Ken jezelf en weet wat je waard bent!